GOCA

GOCA GROEPERING VAN ERKENDE ONDERNEMINGEN VOOR AUTOKEURING EN RIJBEWIJS

Autosalon

92ste Autosalon

 

De autokeuring, uw veiligheid : een preventieboodschap achter het stuur van een simulator

De autokeuring draagt bij tot de technische veiligheid van uw voertuig, en garandeert ook die van de andere weggebruikers. De vaardigheden en de houding van de bestuurder liggen aan de basis van de verkeersveiligheid, maar deze leveren niets op wanneer het voertuig slecht onderhouden is of zich in een slechte technische staat bevindt. Veilig rijden start dus bij een voertuig in goede staat. De remmen, de banden, de ophanging zijn versleten? Het wegcontact wordt niet meer gewaarborgd, uw remafstand verhoogt aanzienlijk en u kan de controle over uw voertuig verliezen. Slecht afgestelde lichten? U heeft een beperkt zicht van de weg. De voetgangers, de fietsers en de andere bestuurders kunnen verblind worden of u niet op tijd zien aankomen.

 

GOCA op het Autosalon

GOCA, de Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, en haar leden, wensen de bezoekers van het autosalon te sensibiliseren m.b.t de noodzaak om hun voertuig te laten keuren. Iedereen wordt uitgenodigd om plaats te nemen achter het stuur van een hoogwaardige rijsimulator. Deze efficiënte tool bootst de rijomstandigheden na die aan de oorsprong liggen van de meeste ongevallen ten gevolge van een slechte technische staat van het voertuig. De gebruikers kunnen op de simulator hun reactietijd meten en het gedrag van het voertuig ondervinden bij bijvoorbeeld slecht werkende remmen. Men begrijpt dan sneller de impact op de verkeersveiligheid en de noodzaak om een voertuig te onderhouden en te laten keuren.

GOCA is aanwezig op het 93ste Autosalon, op de Heizel van 16 tot en met 25 januari, samen met Car-Pass en Federauto. Wij onthalen u graag in paleis 7 stand 7.10. De bezoekers kunnen bij Car-Pass een zenuwspel uittesten en krijgen bij Federauto de nodige uitleg over de voordelen om een tweedehandsvoertuig bij een erkende verkoper aan te kopen. Wie aan de activiteiten deelneemt krijgt een klein geschenkje met nuttige informatie!

Voor meer inlichtingen: www.salonauto.be