GOCA

GOCA GROEPERING VAN ERKENDE ONDERNEMINGEN VOOR AUTOKEURING EN RIJBEWIJS

CIECA

International Commission for Driver Testing

 

CIECA

CIECA werd in 1956 opgericht en is actief in de domeinen van de rijopleiding en het examineren. Ze is samengesteld uit instanties uit 39 landen verantwoordelijk voor het afnemen van de examens tot het behalen van het rijbewijs in hun land. CIECA maakt een waardevolle uitwisseling van ideeën onder de leden mogelijk, draagt bij tot de verbetering van de verkeersveiligheid en moedigt de ontwikkeling aan van hoogstaande gemeenschappelijke normen voor de rijexamens in de landen waar haar leden actief zijn. Sinds 1993 is CIECA een belangrijke projectpartner geworden van het Directoraat-Generaal van Vervoer en Energie van de Europese Commissie. Zij stelt aanbevelingen op van betere praktijken voor de rijvaardigheden in de EU en over haar grenzen.

 

De heer Jacques Quoirin, hoofd van de afdeling rijbewijs van GOCA, is Ondervoorzitter van het Bureau Permanent van CIECA sinds juni 2010. De heer Ignace Van Overbeke, Gedelegeerd Bestuurder KM, lid-onderneming van GOCA, en penningmeester van GOCA, en de heer Philippe Nivelles, Gedelegeerd Bestuurder SA, lid-onderneming van GOCA, zetelen in de Algemene Vergadering van CIECA.

 

Binnen CIECA werd een nieuwe adviesgroep van deskundigen in 2011 gecreëerd. The Theory Test Advisory Group (TAG) verstrekt professioneel en technisch advies voor CIECA inzake theoretische en informatica-evaluatie alsmede de educatieve steun. De heer Jacques Quoirin, hoofd van de afdeling rijbewijs van GOCA, is lid van deze groep.

Meer inlichtingen: www.cieca.be